четвъртък, 26 август 2010 г.

Жажда за победа или какво пие МИНЬОР-а

Преди доста време си купих от супермаркет бутилка минерална вода с логото на ПФК Миньор (Перник). Още тогава исках да напиша този пост, но все нямах вдъхновение да снимам бутилката и да я пусна тук. Запазих бутилката, защото това е първият подобен маркетингов ход, който виждам за футболен клуб в България. Ако някой знае друг такъв, нека го напише в коментарите. За мен това е много добър начин да се изгради имидж на футболен клуб, а хората от Перник, след стадиона оправиха и новия си химн, а и сайтът им е на ниво и заслужават само поздравления. Не одобрявам обаче изгонването на любимия ми футболист Николай Харизанов, но това е животът.

Любопитен също е факта, че минералната вода е с марката "Ком", чиито собственик е бившата президентка на Локомотив (Пловдив). Странно за мен тогава е защо тя не направи такава подобна вода с логото на пловдивските железничари. Все пак логото на водата стоя на сайта им, на стадиона и дори на фланелките на играчите. Отговорът е, че тя е фен на Миньор, защото още като беше в Локомотив, феновете от Пловдив издириха снимки и клип на дамата, където тя позира с шалче на Миньор и празнува с фенове на пернишкия отбор, които я хвърлят и в басейна. Защо тогава на нея и трябваше да поема Локомотив, а не потърси начин да помага на Миньор?

Друг интересен момент има с комбинацията на двете думи Ком и Миньор, защото такъв отбор се състезава в Западната "Б" група и той се нарича Ком-Миньор (Берковица). Името му е такова заради обединението на Миньор от село Драганица и Ком (Берковица). Освен тези отбори и на бутирката, която за жалост липсва от сайта на минералната вода, има това съчетание Ком - Миньор. На капачката е изобразена кръглата емблема на отбора от Перник, а най-много ми харесва лозунга: "Жажда за победа". Не зная какво пият играчите на Миньоро, но явно призивът не им помага в това първенство, защото са на последно място засега без нито една победа и явно ще ходят само жадни :)



Та ако се чудите какво пият миньорите или феновете на Миньор (Перник), оговорът е прост: Вода от връх Ком над Берковица :)

Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар