сряда, 18 декември 2013 г.

Все още обичам Скорпионс

Все още помня първия концерт на Скорпионс в България преди 20 години на стадион "Васил Левски" и как на първия си рокконцерт на любима чужда група бях на първия ред точно под сцената и шеметното откриване с "Alien nation" ме впечатли и развълнува. Този път на моя трети концерт на любимата ми немска група от Хановер нещата бяха различни.

Странното при някои концерти е, че след края им ти се иска да слушаш песните, които твоите любимци не са изпълнили. Хубавото е, че може да си ги пуснеш дори и на телефона си, а дискографията на Скорпинс е толкова богата, че няма как да може да изпълнят всичко в рамките на час и 40 минити. Точно толкова с биса свириха те пред българската публика в понеделник вечер в зала Арена Армеец в София. Този път не бяха по немски точни и вместо в обявения час 20:00, изпълнението им започна с песента Sting in the tail в 20:35. Хората около мен на терена сякаш не познаваха началните песни и се оглеждаха, дали и с другите е така. Разбира се в залата присъстваха и заклети фенове на групата като мен, които пяха с пълно гърло и танцуваха и на бързите парчета и на мелодичните балади, на които едва ли има някой, който да не ги свързва с някоя романтична своя любов.

През целия концерт обаче не ме напусна чувството, че това е същия концерт от преди 3 години но вместо на стадиона е преместен 500 метра на изток в зала. По-голяма част от парчетата бяха същите, а и видеото, което вървеше на три огромни екрана над изпълнителите, не беше променено от тогава. Предпологам, че това се дължи на  факта, че времето е малко и не са имали нов албум, който да ги вдъхнови и промени репертоара им. Въпреки това звукът беше на ниво поне на терена и не се разпръскваше като на стадиона на открито. Чух любими песни, но тръпката беше различна. Сякаш нарушеното обещание, че спират с концертите, тегнеше над вечерта и беше изпълнила залата, знаейки, че и това май няма да е за последно.

Този път няма да спазя традицията да публикувам сетлиста накрая на поста, а ще го пусна тук с помощта на сайта werock.bg:
Ho01. Sting in thе Tail 
02. Make It Real 
03. Is There Anybody There? 
04. The Zoo 
05. Coast to Coast 
06. Loving You Sunday Morning 
07. The Best Is Yet to Come 
08. Send Me an Angel 
09. Holiday 
10. Raised on Rock 
11. Tease Me, Please Mе 
12. Hit Between the Eyes 
13. Kottak Attack (James Kottak drum solo) 
14. Blackout 
15. Six String Sting (Matthias Jabs guitar solo) 
16. Big City Nights 
Бис: 
17. Still Loving You 
18. Wind of Change 
19. Rock You Like a Hurricanеliday 

Никак не е лошо да чуеш 19 песни на любимата си група като подарък преди Коледа, а Клаус Майне и компания се раздадоха и изпълниха свои класически парчета за радост на дошлите близо 10 хиляди зрители. Един от тях бях аз, а е ясно, че винаги ще бъда някъде, където са и скорпионите...






Няма коментари:

Публикуване на коментар