неделя, 10 октомври 2010 г.

Капан за мишки

Винаги се изумявам на някои нововъведения в ежедневието, които улесняват живота ни. Последното такова бе закупен по принуда капан за мишки в събота, когато при чистене с прахосмукачка смутихме покоя на нашия таен обитател и той излезе на светло, стресна и се върна още по-уплашен. Преобърнахме всичко, но не открихме малката сива мишка. Но нека започна отначало.

Преди няколко седмици две нощи поред чувахме стържене и скърцане, което според мен бе от мишка, но така и не я открихме и видяхме, а и се чудихме как е могла да се качи на този висок етаж. Моята теория е, че е влязла при отворена врата на балкона или през дупка от съседите. Веднъж, когато останах до късно да работя в другата стая, отново я чух, но също не успях да я открия. Още тогава купихме капан, но тя не се хвана. Май се оказа, че този голям железен капан е по-скоро за плъхове, отколкото за мишки, защото той не можеше да бъде затворен с едно подръпване на примамката, а трябваше да се удря с всичка сила, за да проработи. Тогава ни бяха предложили нещо с лепене, но ми се стори безумно и реших да се доверя на добрия стар железен капан.

В събота обаче реших да отида да го купя и да го пробвам. Оказа се като книга с хартиени корици с пунктир по средата и може да се използва два пъти като се раздели. В средата има малко червено кръгче за примамката (храната), а останалото е покрито с прозрачно лепило, на което всичко залепва. Решихме да ползваме традиционна примамка (сирене) и поставихме капана (trap -a - rat се казва и го има в Кауфланд за 2 лева)и само след 30 минути мишката се хвана. Най-въодушевена беше дъщеря ми, която искаше да я види, преди да я изхвърля. Мишката и капана се виждат добре на снимката, а вече ще спим спокойно нощем. Най-подходящата песен, която подхожда за случая, е Ben на Майкъл Джексън, посветена на един плъх домашен любимец :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар